Makanan yang boleh kecutkan cyst

Hi mommies2 semua, ada tips tak makanan apa yg boleh bantu kecutkn cyst? Sedih juga bila dpt tau ada cyst masa scan bru 6w2d. Cyst sis agak besar juga dan ada 2..rasa down sgt2.. 3rd pregnancy 1st miscarriage 2nd ectopic.

2 Balas

Pemakanan bg Wanita pengidap Endometriosis/Adenomyosis/Fibroid/Cyst/PCOS Disini saya kongsikan bersama jenis makanan yg amat sesuai & yg harus di elakan bagi wanita yg punyai masalah seperti di atas atau pun yg pernah menjalani pembedahan tetapi ia nya berulang kembali. Makanan yg di galakkan> Ikan laut seperti bawal emas, kembong& selar> Sayuran jenis kekacang - kacang panjang, buncis, sweet pea dll.> Kekacang - badam, kacang tanah, black bean, kacang merah dll.> Sayuran - kobis,brocoli, bayam, dan ulam-ulaman pegaga, pucuk ubi dll> Buah-buahan - Nenas & betik> Ubi kayu> Sup miso ( sejenis pes yg di buat dari kacang soya yg di peram dicampur kedlmsup utk di jadikan miso sup)> Teh hijau Makanan yg harus di elakkan> Daging merah (kambing & lembu)> Ayam ( Boleh di ambil dlm kuantiti yg sedikit)> Produk tenusu seperti keju> Ikanharuan> Gamat> Bahan perisa - pes segera & kiub2 perisa seperti stok ayam, stok bilis dll.> Makanan manis - kuit muihmanis & pencuci mulut> Minuman berkarbonat ( krn tinggi kandungan gula)> Makanan segera - burger, sosej, nugget, mee segeradll> Makanan ringan - cip kentang, jajan dll.> Makanan berlemak/ berminyak #TAPsupermoms #TAPactiveusers

3y ago

sy harap list ni dapat membantu puan 😉✌

Hi sis skrng mcmna. Apa cara ye. Sy ad cyst 5cm minggu ke 9 skrg. Bhya ke untk bby?

2y ago

sm2 kasih.. 😉✌🏻jaga diri bebaik k😉✌🏻