Ikut apps W8 tapi lepas scan W5

Hi mommies. Untuk kes saya, kalau ikutkan last period, sepatutnya kandungan sekarang dah 8 minggu. Tapi bila scan masa 8 minggu tu, doktor cakap kalau ikutkan saiz scan tu, kandungan baru je 5 minggu. Due date pun akan dianjakkan dan tarikh last period pun tak boleh pakai dah untuk buat kiraan due date. Ada sesiapa tak ada kes yg sama mcm saya? Perlu bimbang ke tak nampak janin lagi sekarang? Satu lagi kalau ikutkan appointment KK lg dua minggu, dan usia kandungan baru 7 minggu masa tu. Agak2 KK akan terima ke buka buku pink masa tu ? #firsttimemom #bantusharing #firstbaby

8 Balas

tu kne reffer doc... doc je tau, doa je baik ii ..x perlu fikir bukan ii