Baby 4 Months Old Xnk Botol

Hi Mommies, tolong I need help.. My baby baru2 ni reject minum susu guna botol.. Seminggu x bg botol, pastu bila nk bg skrg, da xnk.. Canne nk bg dia nk balik ek? Suggestions.. Thank you mommies..

2 Balas

jgn ptus asa...sruh org lain yg kasi susu btol...pas 2 duk jauh2...kalau dekat dye boleh bau susu bdn...t dye xnk nyusu...kne kuat kan diri jg...2mnggu je nnti oky...pagi2 dye celik mata je kasi botol susu dlu...kalau xnk tnggu je nnti lama2 dye mnum..dlu ank sye bf spnuh msa..1 thn lbh baru ajr btol..ambil masa jg...luah kat suami dye tnjuk 2 jari kat sye...huhu...mksd nye dye suh sye solat 2rakaat...huhu...sis boleh cuba...insha Allah bjaya...

4y ago

Ok.. Thank you bg advice.. Saya da try.. Minta tolong teacher kat daycare anak sulung.. Baru dia nk minum botol.. Alhamdulillah