First time mom minta semangat

Hi mommies TAP, sy first time mom berpantang di rumah mertua atas kehendak suami dan atas kerelaan sy juga Alhamdulillah keluarga mertua melayan sy baik tip top. Seminggu lagi kami akan balik semula ke rumah sendiri dan sy akan start bekerja. Tetapi sy rasa takut nak hadapi keadaan bersama baby & suami sahaja dirumah. Takut tak dapat control baby menangis sebab kalau di rumah MIL memang MIL sy sahaja yang menenangkan baby. Malam2 kalau baby menangis confirm MIL akan tenangkan baby. Macam mana kalau nanti dah balik kerumah sendiri hanya saya dan baby sahaja nanti. Suami kerja balik lambat & biasanya suami pun tak dpt control baby menangis. Boleh mommy semua bagi semangat / tips / pengalaman utk sy hadapi hari2 mendatang bersama baby di rumah? Terima Kasih #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

22 Balas

Sis mesti boleh. Sebab naluri ibu tu power 🥰🥰🥰 kelebihan kita ada dgn anak sebagai ibu kandung. Macam saya pun anak slalu nangis tapi lama2 tu tukar mindset alhamdulillah anak demand tinggi saya boleh atasi. Cuma yelah kadang mulut org ni “eh payah la anak kau ni cerewet banyak nangis tak mcm anak org lain nak berkepit je” buat dek je. Slalu dgr mmg boleh terkesan pada dia, tapi amalkan sikan pergi mammmn sebab anak kita ada kita je, jadi kita jadi la tempat perlindungan tempat selamat tempat kasih sayang utk anak kita ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ kita tau anak kita sendiri lebih dari orang lain 🥰🥰🥰🤡🤡🤡🤡🤡