5weeks pregnant with 3months old baby

Hi mommies 👋.. sy nk tnya ada sesiapa yg ada pengalaman baby bru umur 3bulan, end up mommies got preggy again ?? Problem is, sy byk mkan jamu.. adakah ia akan kacau tumbesaran janin ..? Sbb sy baca articles, byk yg ckap boleh menyebabkan kecacatan pd janin tu sendiri .. And honestly sy kesian kt baby sy, she’s just 3months old.. also my husband pon ckap dia kesiankan baby kami, katanya kesian baby tk puas bermanja lg, dh nk dpat adik.. Sy mcm belah bhgi, sy ada discuss with MIL, she said if u want to abort the baby better do it now because dia baru ketul darah, belum bentuk jasad lg .. Honestly, I’m in 50-50 situations, and i asked my friend whose pakar dalam bidang ni.. she said its because i js got recovered, not suggest to get preggy this sooner.. #worryingmom

5weeks pregnant with 3months old baby
37 Balas

Alhamdulillah rezeki x terduga,mulai kan positif kan minda awk dan suami,agar sama2 bertanggungjawab ke atas rezeki yg tlh di amanah kan,klu rasa x mampu nk jaga 2 2 sekali,blh bg pasangan lain yg dah lama menanti kn zuriat,ini slh satu cadangan,tp klu lah sy di beri nikmat ni dlm usia sy yg dah agak meningkat mmg x kan sy lepas kan peluang, insyaallah allah ada mnjadi sandaran kita agar ttp kuat sllu