Anak X Maju Makan (10 Bulan)

Hi mommies, sy nak tanye.. Xde pape ke klau anak kurang makan? Anak sy jenis nak makan sosej aje...nasi x nak?.. Sy buntu dah..

2 Balas

Kalau taknak nasi, sisi boleh try baby noodles ke, pasta ke. Pun boleh jd sumber karbohidrat jugak. Yang utama buah sayur, protein, zat besi semua kena seimbang. Rasakan makanan dengan chicken bone broth ke, serbuk perasa tanpa garam tanpa msg ke. Sis boleh follow FB Mom Kingdom, ada share pasal pemakanan anak.

Sosej sis buat sendiri ka? Kalau buat sendiri sis tebuk lubang sosej tu sumbat nasi dalam sosej... Goreng nasi dengan sosej ka... Bihun goreng sosej... Pelbagaikan laa janji ada sosej.. Kalau boleh sosej buat sendiri... Sebab sosej tak elok untuk baby...

4y ago

https://my.theasianparent.com/sosej-goreng Ni artikel... Sis boleh baca tentang bahaya sosej untuk baby.....