Boleh ke janin membesar tanpa denyutan jantung ?

Hi mommies. Sy nak tanya. Skrg kandungan sy patutnya 10minggu. Tapi size baby masa scan 7w6d. Degupan jantung masih takde. Dah 2 minggu tak nampak lagi jantung tu. Tapi yang peliknya CRL bertambah kalau banding dgn minggu sebelumnye 😟 Sy confuse sgt. Tlong bantu sy pliz. Ada harapan ke baby sy survive? Dan boleh ke degupan jantung muncul lambat?? #bantusaya

3 Balas

Sy pun pernah alami, kandungan 10w tp janin stop growing at 7w. Spotting secalit, lpstu pergi emergency terus. Doc2 & pakar scan takde heartbeat. 2hari lpstu gugur semua. Dipermudahkan alhamdulillah. Skg preg kedua.