Boleh ke janin membesar tanpa denyutan jantung ?

Hi mommies. Sy nak tanya. Skrg kandungan sy patutnya 10minggu. Tapi size baby masa scan 7w6d. Degupan jantung masih takde. Dah 2 minggu tak nampak lagi jantung tu. Tapi yang peliknya CRL bertambah kalau banding dgn minggu sebelumnye 😟 Sy confuse sgt. Tlong bantu sy pliz. Ada harapan ke baby sy survive? Dan boleh ke degupan jantung muncul lambat?? #bantusaya

3 Balas

Sy penah alami. CRL mmbsr smpai 14w bt janin stop growing at 7w. Sy pergi 2-3 klinik utk cnfmkn condition kndungan & their answer were same. That time, sy & suami redha. Spotting 4w on off followed by heavy bleeding+cramp 4 hari. Lastly complete misscarriage kt rumah, all of them turun (kantung with janin - I got twin). Terus ke labour room & alhamdulillah xperlu d&c. Now pregnant, 3rd trimester.

Sy pun pernah alami, kandungan 10w tp janin stop growing at 7w. Spotting secalit, lpstu pergi emergency terus. Doc2 & pakar scan takde heartbeat. 2hari lpstu gugur semua. Dipermudahkan alhamdulillah. Skg preg kedua.

doc x cek melalui bawah ke