Darah Nifas

Hi mommies, Sy baru melahirkan baby 29.9.19. Berat baby 3.82kg and luka Sy agak besar sbb beranak secara normal. Persoalan Sy, selalunya pada 7 hari pertama slepas beranak. Darah nifas akan penuh pad atau spotting atau mcmane ya? Anak first jadi Sy mmg x tahu. Sesiapa ada pengalaman mcm Sy x?

1 Balas

Klu sy biasa 3minggu baru darah kering. minggu pertama penuh juga pad lebih kurang 2/3 pad,agak banyak.minggu ke 2 lebih kurang 1/3dari pad pastu minggu ke 3 tompok² & spotting shja.dah 3x beranak.

5y ago

Try bertungku, tuam² kat perut