TAKDA ALAHAN

Mommies, sy baru masuk 2nd trim, tapi takda alahan or craving atau apa2 pun sickness. Kerja pula mmg perlukan sy jalan byk. Normal ke? Risau pula mommies lain byk mcm, sy takde pape pulak. Baby rasanya okay tak dlm tu? Last checkup masa 13/06, syukur degupan jantung baby normal. Next checkup nnti 11/07. Bab makan je la yg picky. Yg asal bergoreng berminyak, tak nak pantang. Yg rebus steam tu selera. Bukan ape, risau sbb byk sgt bjln sna sini, kesian org kt dlm tu. Normal tak mcm tu? Sbb baru 16w5d ni, tak tau nak rasa baby gerak mcmna. 1st bby kan. Any idea tak mommies? Eh tertaip panjang pulak ?

2 Balas

Sy dr awal pregnant sampai skrg mmg byk berjalan sbb g keje pn jalan kaki (masuk 7 bln dh nmpk bgkak).. time duduk n baring mlm la c kecik nie paling suka bergolek, pantang ummi dia nk rehat kejap..alahan mmg xde melainkan time sy tiba² demam, adalah 3 hari xleh mkn asyik muntah.. itupn dh g hosp xde mslh lgsg..

5y ago

Sama!!cuma spnjng prgnant sy x de alahan yg berat pn...sy pn kje yg mmrlukn byk prgerakan n brjalan...ok je cuma kaki la yg cpt sembab org ckp...yg lain x de mslh pn...

normal je xade alahan..Ade stgh ibu xade alahan pon mna spnjng preggy..Ade stgh tu teruk alahan..Asal bby sht kt dalam..Tpi masa preggy n kdua tu boleh je berjln tpi kne jga rest nty bngkak kaki risau jga tu..Bnykkn rehat jga..Berjln tu kira snaman tp kne thu jga kndungan ok k x..Hehehhe