Buasir?

Hi mommies. Sy baru 17wk pregnant. Pertama kali harini sy buang air besar, tiba2 ada darah. Sy periksa lagi dgn keadaan panik, darah tu bukan keluar dari kemaluan sy. Malah di pantyliner pun tak ada spotting. Dh selesai buang air besar, darah takda lagi keluar. Clean jer. #seriusnanya Selama ni sy buang air besar, xpernah juga sampai berdarah. Ada sesiapa tak yg pernah mengalami perkara yg sama? Adakah cenderung utk buasir ketika trimester kedua? #firstmom #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

pernah kena sis tapi selepas bersalin mungkin ketika saya meneran keluar skli dengan najis sakit tu memang x boleh bawak bincang Sebb susah nak duduk buasir tu besar.banyak ubat pakai tapi x jalan jugak.mak saya suruh cuba majakani yg dah diasah ditapak lesung je Alhamdulillah menjadi buasir makin kecut.tapi memang kena lebih minum air masak supaya najis jadi lembut.