ectopic pregnancy?

hi mommies, sy ada kluar spotting brown tpi x byk slama 2 hari, perut rasa cramp stiap kali nk bergerak, last week dh pergi scan & doc detected sy pregnant 6w tapi belum nmpk kantung & janin.. smlm husband ajak pegi cek di klinik lain sbb sy ada spotting, so kami decided pergi klinik pakar, doc scan rahim x nmpk kantung so doc masuk kan kamera dari bwh pun x nmpk kantung so doc decided sy pregnant luar rahim, doc pun terangkan apa risiko ectopic pregnancy, & decided kami utk terus buat operation kt situ yg cost nya hampir 7 ke 8K! so kami decided utk refer hsptl government mlm 2 jugak dgn bawa surat rujukan dari klinik 2. smpai emergency doc cek scan lagi dan dia mengatakan mcm ada nmpk kantung dlm rahim tapi dia xpasti so doc buat ujian darah pada sy utk confirm kan, doc inform sy maybe early pregnancy sbb kt scan tunjuk sy pregnant 5w. so siapa ada pengalaman lbh kurang sy boleh share, sbb sy kena tunggu 48jam utk amik darah kali ke 2 & 3 #mommybuntu #bantusharing #ingintahu

5 Balas

Hi sis sy baru je gugur dkt 3 minggu lebih lepas Kandungan pun 6 weeks.. sblum tu sy pun dibayang2kan dngan ectopic jgak sbb scan pun xnampak kantung .Sy pun sama start dari sy tahu sy pregnant slalu kuar spotting lama2 jadi bleeding cramping pastu jatuh sndiri kantung tu.. sis xmau risau yaa mnetahu lagi seminggu 2 ada nampak kantung janin n heartbeat skali. Byk berdoa n tawakal sis.. slepas pengalaman sy tu sy pun bertekad xnak gi scan awal2 lg sbb macam sis ni laa risau jee. Apepun sy doakan sis sihat n bby pun blh survive smpai lahir yaa

3y ago

Amiin ❤️❤️❤️