Puasa MGGT

Hello mommies soalan silly skit, nak tanya kalau puasa MGGT (minum air gula tu), blh minum air kosong ke ? Sbb sy ambik di kpj, doc takda pesan pulak suh puasa / blh minum air ke apa ke. Sy dgr2 dr orang je suh puasa, doctor yg sy book doctor berumur skit agaknya dia lupa pesan ke. Hehe tlg jwb ya mommies

4 Balas

strt puasa 10mlm....lps tu blh jer mnum air kosong...xde mslh pun sis....sis check up kpj mne???? sya pun staff nurse kpj jgak...

4y ago

Kalau masa ujian bsp 4 kali cek sehari ya 2 jam sebelum cek ya kena puasa makan kan. Minum blh nak? Sama masa puasa mnum aik gula ya kan. Kmk dr Miri Sarawak 😊

Boleh je mnum air kosong..sy klaw xmnum air kosong sbelum g klinik takot air kencing xkluar plak..hihi

puasa makan dari pukul 10pm, sampai selesau, boleh minum air putih sahaja

4y ago

Ok tq ! Sudah selesai alhamdullilah

Hi, minum air gula dekat kpj berapa ya kos?