Nak tanya minum air gula

Hi mommies,esok i kene minum air gula kat kk. So nurse kata kene puasa start harini 10pm. Soalan saya, air kosong pun tak blh minum ke? I confused.... Minta tlg uolls.... Tq

5 Balas

dlm masa puasa tu boleh lagi minum air kosong..tp bila dah minum air gula tu, nurse tak bg minum air kosong dlm masa 2 jam menunggu tu..lepas amek darah utk 2nd time baru boleh minum air kosong..

I pun 6hb 12 nanti minum air gula nurse cakap kena puasa start kul 10pm, i tanya minum air kosong pun xleh ke? Nurse kata xleh

1y ago

nurse dkt kk sy ckp boleh je.. minum air kosong

air kosong xbole minum sis

boleh tp sikit2...

air kosong boleh je

1y ago

Nurse dekat kk sy pun kata boleh minum ye, mgkn lain tempat lain cara kot. Sbb sy tanya sblm minum air gula tu dia kata minum air biasa boleh jangan minum air manis sdh. Sengsara la ibu2 yg kk dia x benarkn tu, time puasa start 10pm tu pn boleh minum air biasa jg.. dehidrasi nt kata nurse tu. Tengok kptsn air gula ok je biar pn bgtu..