Pergerakan Baby

Hello mommies, slm subuh, nak tanya normal x kalau 24 weeks preg baby jarang nak b'gerak walhal sblm nie ok je ada p'gerakan, tiba2 dlm sehari dua ni mcm x aktif b'gerak pula?

5 Balas

In shaa Allah xde ape..2 mnggu lps ade check up..mse tu da 24 weeks..ade jgak tny ngan doc knp kdg rse gerak kdng x..doc ckp baby msih kcil..tnggu 28 weeks baru akan kerap rse..in shaa Allah doa yg baik²

Mybe ank sis kuat tido kot...🤭 Cuba mnum air sejuk kompom mcm cacing kepnasan dy brgerak...😅 Ank sya mcm tu jgak, tiap kli sya mnum air sejuk jek lju gerakkan dy...

kalau rasa bby kurang gerak... puan minum air sejuk.... ada org minum air ais.... terus baby joget2....ramai yg mcm ni...

Bagi sy normal sbb baby masih kecik. Ada hari yg dia tido je. Kalau puan rasa tak okay, boleh scan tengok baby okay tak.

4y ago

🤗

Saya pun mcm awak, tapi in sya Allah tkde apa sbb sy baca baby tukar masa tidur.. Kita doakan baik2 je okyy..