Masalah buang air besar

Hi mommies, since pregnant, saya dah start ada masalah buang air besar and perut rasa macam kembung sgt. Sebelum ni every morning akan buang, and najis elok je.. ada idea what to do? #firstbaby

2 Balas

Bykkan makan buah, dietary fibre tu yg membantu nk membuang. Selalu buah2, sayur2 la elok utk elak masalah membuang. Kalau sy xtahan sgt, sy minum susu auto mai rasa nak membuang. Taktau la, mmg xleh go on Kalau minum susu.

Sembelit tuu. Kena banyak makan buah2 dan sayur hijau