spotting/ bleeding

hi mommies! siapa yg pernah ada pengalaman spotting/ bleeding masa pregnancy boleh share tak? #firstbaby #ingintahu #firstmom

2 Balas

sy ada spotting 2 hari ja darah warna coklat setitik je..tp sy risau jg sbb ada sejarah keguguran..so pegi cek ancaman keguguran/ implantasi kata doc tp doc bg duphaston kena habiskan dlm seminggu..syukur sampai hari ne dah takda spotting tu..masa g klinik doc scan kantung dah nmpk..janin pn dah nmpk tp masi kecil lg.. harap2 baby mbesar dgn baik. kena banyak bedrest sis..jgn bnyk gerak..kdg2 spotting / bleeding ne jadi pn sbb badan letih atau trlalu aktif d awal kehamilan

sy masa 5-6w , risau juga tkut keguguran. sbb kandungan belum btul2 kuat. so jaga diri jgn buat kerja berat, banyakkan doa. alhamdulillah kandungan selamat, skrng dh 16w

2y ago

tak jumpa pun. elak dari buat kerja berat dan jgn stress. mkn mknn sunnah..hehe.. tp klau risau better ke klinik