Keluar mucus plug/ bloody show tapi tak sakit tiada contraction

Ada mommy ada pengalaman tak ? Berapa lama ya contraction datang ? Saya dah jumpa dr tapi doktor suruh balik dulu. Saya dah overdue.

2 Balas

Ikut pengalaman sy sebagai first mom, blood show turun 5 pagi tanpa sy rasa contraction. Rasa normal je waktu tu. Lepas subuh sy terus ke hospital, tapi doc suruh sy balik sebab belum ada bukaan atau baru 1cm. Contraction betul akan datang kerap 5 minit sekali. Rasa contraction ni datang pada pukul 1 petang. Jadi gap untuk sampai contraction 5 minit sekali dalam 8 jam. Semoga membantu

kerapkan bersama dengan suami, banyakkan berjalan, banyakkan senaman. kalau dah overdue, doktor akan bagi tarikh untuk serah diri.