Ibu is runsing

Hi mommies semua Ada tak d sni yg berpengalaman baby xnak botol susu nk bf jer dah bermacam susu cuba Baby sy nk masuk 5 bln dah Nk buat kerja pon susah Ada suggestion x guna botol ap yg ok Sy dh beli piko bello dy xnak Klau² mommies ad cdgn tlg harap sgt membantu ye Tq semua

Ibu is runsing
7 Balas

bby saya pun macamnie,memang tolak puting terus..Saya beli botol susu yang jenis bersudu tuu.. Alhamdulillah laju die minum sebab suap pakai sudu🤭 Sis bolee laa try,mana tau bby sis nak .Jadi kat keluar atau kemana2 xlaa nak kena selak baju sentiasa

2y ago

aah sis cuba mana tau rasi 🥰

anak sy mcm tu juga ...last saja bli puting n bgi dia isap tpi dia x nk .....sy bli susu tepung bgi dia isap pada puting tu n dia isap ...Alhamdulillah sy buat susu botol pon dia isap...ibu2 blh cuba cara ni😊

2y ago

Terima kasih atas cadangan

ank sy mula² mcm tu juga... kena sabar ajar minum guna botol.. kadang masalahnya bukan dari susu, tapi sebab puting botol dia blm biasa...

cuba pigeon wide neck, mungkin dia tak nak susu formula. mommy cuba letak susu badan mommy dalam botol

2y ago

Dah try letak dy xnak jugak..huhu

como tomo ok jgk. botol silikon, feel mcm kulit ibu dia. mana tau dia suka. letakkan susu ibu dlm tu

2y ago

mungkin boleh cuba tips dari artikel ni. cara slow2 nk cerai susu bdn, sesuai dgn umur bayi puan: https://bidadari.my/petua-bercerai-susu-badan/

Cuba Guna botol susu jenama Avent

2y ago

Dah yg anak saudara dy xnak jugak huhu

botol tt paling bby senang

2y ago

Botol apa tu boleh bagi gamba x