Susu Ibu

Hi mommies semua. Sy baru shj selamat melahirkan baby girl pd 8/5/2020 secara normal. Tapi slps shj baby dilahirkan, doc terus ambil utk di tahan di ward sbb baby kurang oksigen. Sebabnya sy pecah ketuban awal dan sakit contraction melebihi 18jam. Jdi baby di tahan ward sbb kmgkinan boleh ada jangkitan kuman. Tapi alhamdulillah baby dh semakin pulih, dn dpt melawan kuman tersebut. Skrg ni pulak baby sy ada kuning. Jdi smpai skrg baby masih di ward shingga lah kuningnya berkurangan atau takde baru boleh keluar. Mslh saya, sy adalah first time mommy, susu sy tk keluar banyak even dh pump. Tukang urut pulak tk dpt dtg awal sbb tgnnya terseliuh tk dpt nk mengurut. Jadi baby sy smpai skrg masih belum dpt susu dari saya. Di hospital doc bagi susu tapi dia tk dpt terima sbb dia akn muntah balik. Sy sedih dn kasihan dgn anak sy, dlm masa yg sama sy tk dpt nk bf baby sy sndiri. Mommies2 semua ada tak pendapat or cdgn bagaimana nk tambah susu badan ye? Maaf post agk panjang. Harap boleh bantu sy

6 Balas

Ada ubat susu.. Sy first baby susu tak kluar, bgtahu doc, dic kasi ubat kluar susu.alhmdulillah lpstu ada susu.