Jahitan Bersalin

Hi. Mommies semua.. Saya dah 17hari bersalin.. Saya bersalin secara vacumn.. Nak tanya, luka jahitan paling lama sembuh berapa lama ye? Benang jahitan tu akan jatuh sendiri ke? Ni pengalaman pertama..

2 Balas

Hye dear , same goes to me . I pon branak vaakum ... nk cpt baek sng je . U kene rjin tukar pad . Even xde drah pon stiap 1/2 jam kene cek ... sbb darah tu sifat dye kotor . Kuman sng mrebak ! Nk2 u yg dah mmg ade luka . Lg ssh nnt nk baek ... ubt kunen yg klinik bg tu , msok dlm stu btol spray kcit . Lpas buang air or salin pad , pls pls pls make sure tht ur vagina was drying ! Then spray mnyk kunen tu area luke . Pastikan kene keseluruhannye ... then kringkan . Pastikan kering bru sarung panties or wht so eva . I bljar dri pngalamn ., i pntng sndri ... 2w mmg akn smbuh klu u jge btol . But i smue nk hndle sndri ... so mkn mse skit . 2w plus bru baek sungguh2 . Klu u xkeringkan btol2 , vagina u akn tmbuh like pimple kt kwasan luke tu . Sket dye Allah je thu , mmg perit .

4y ago

Saya takda dapat ubat kuning pun untuk luka.. Harini dah hari je 17 dah.. Benang still nampak.. Btw thankyou for the tips.. Saya suruh husband beli jela ubat kuning tu..