Tak boleh makan nasi

Hi mommies semua. Saya 8 weeks pregnant. Sy mual teruk setiap hari. Saya loya bila nak makan nasi apa2 berkaitan nasi. Sy lapar tapi tak dpt nak telan nasi pon. Hari2 pon skdr amik mknn kudapan lain yg sy boleh telan je. bihun goreng, roti jem, roti canai. Itu je yg sy makan. Risau plk bila mkn mknn tak sihat selalu ni. 😅 Ada tak suggestion mknn mommy utk yang xdpt nak telan nasi ni. Terasa xde tenaga sebenarnya bila xdpt mkn nasi. Tapii xlalu nak mkn. Mual terus. Tolong bantuu. #firstmom

26 Balas

mkn je ape² yg sis boleh mkn asalkan ade benda masok perut.sy mase 1st trimester aritu pon tgk nasi putih tros loya.tp nasi goreng sy boleh mkn.so,sy mkn je la nasi goreng ke mi goreng ke asalkan ade benda yg bleh tambah tenaga.nnt dah lps 1st trimester loya dah hilang pantang pulak tgk nasi 😂