Keehamilan keguguran

Hi mommies semua. Nak tnye ada tak pernah mengalami keguguran? Then pregnant balik. Mcm mana nak kuatkan rahim ye? Saya pernah keguguran before this and pregnant balik. Tpi agak risau miscarriage. Boleh ke terus pergi klinik minta ubat kuatkan rahim atau injectin ? #pleasehelp #ingintahu

10 Balas

saya gugur 2/2/22 baru ni. sempat period sekali je . pastu pregnant semula . sejak dari dua hari lepas keguguran, saya cuma makan asid folik je setiap hari, nonstop sampai harini dah 12w 2d. and saya ada prepare duphaston incase bleeding. baru ni buat buku pink, doktor cuma kasi ubat tambah darah, obimin. saya makan takde effect pun macam oening² ke atau loya. cuma saya tak makan hari² , saya makan selang sehari 😂 yang penting jangan ganas² dan angkat berat ya , jaga cara berjalan, jaga makan . untuk bersama elakkan dulu untuk trimester pertama 🤗 tapi jarang ada orang boleh tahan 😂 jangan ganas² jika nak bersama, awal² trimester ni kalau saya, saya minta buang luar , sebab saya ada baca air mani boleh menggalakkan pembukaan servik. tapi saya tak sure pasal tu, untuk langkah berjaga , saya elakkan je lah 🤗