Keehamilan keguguran

Hi mommies semua. Nak tnye ada tak pernah mengalami keguguran? Then pregnant balik. Mcm mana nak kuatkan rahim ye? Saya pernah keguguran before this and pregnant balik. Tpi agak risau miscarriage. Boleh ke terus pergi klinik minta ubat kuatkan rahim atau injectin ? #pleasehelp #ingintahu

10 Balas

saya 3x keguguran. pregnant kali ke 4, terus tiap bulan check up kat o&g. setiap kali check up mesti ukur rahim. saya beli ubat utrogestan di farmasi, kena masuk ubat tu ikut bawah. tapi nak beli kena ada surat doc. sis tak payah minta ubat kuat rahim kat klinik, refer je doc sedia ada. kalo doc tak suruh means jangan risau. saya dulu tiap bulan kena scan ikut bawah. serik rasa. hehe.

2y ago

sis dah buat buku pink? saya dulu lepas je buat buku kat kk, terus kena refer o&g hkl. lepastu baru refer doc.