Buasir

Hello mommies semua. Minta tolong beri pendapat, kpd mommies2 semua yg pernah mengalami buasir ketika sedang sarat mengandung ini... sy ada 1 ketul buasir didubur sy, yg tidak berapa sakit (sebesar biji guli). Tapi baru2 ni ada rasa sakit, rupa2nya ada ketul baru pula keluar, betul2 sebelah buasir yg pertama. Jadi sy ada 2 ketul buasir. Yg lama dan yg baru. Yg baru ini sebesar biji saga, yg baru ni ada rasa sakit2 bila sy kemut. Mcm mana ni mommies2 semua? Boleh bg petua, ubat atau pandangan? Sbb sy fikir nak buat pembedahan, nk buang buasir tu. Sy dah 37weeks, due bulan ni insyaAllah. Minta tolong, please. Ubat dan krim dari klinik tidak membantu sgt.

2 Balas

Sy lepas bersalin sebab meneran makin dasyat buasir. Normal masa pregnant sbb tekanan dlm perut sbb baby buasir akan keluar. Mula2 igt nk pegi opret jugak lepas bersalin. Lepas bersalin mkn ubat dafflon & krim himalaya pilex makin kecut tgl sikit je dah, lgpn dah baby keluar dia akan kurang sendiri jugak

5y ago

Tadi sy check, masyaAllah... 2 ketul, duduk brsebelahan, rse sedih dan sakit tgk keadaan bdn mcm ni. Mcm 2 biji guli, duduk betul2 bersebelahan. Mcm kelakar pun ada. Aduh.