Buasir lepas bersalin?

TOLONG SAYA! Harini hari ke22 berpantang. Sebelum due haritu sy terkena buasir, sakit dia Allah je tahu. Nurse ckp normal sbb baby menekan. Tapi lepas bersalin pun still buasir tak hilang or kecut. Masih sakit dan terkeluar, seksa sangat rasa. Lagi lagi lepas buang air besar. Mommies yg ada pengalaman sama boleh share tips tk or boleh suggestkan ubat buasir apa yg mommies pakai? Merana sangat dengan buasir ni 🥲 #seriusnanya #ingintahu

8 Balas

sama dengan saya waktu besalin nurse tolak buasir bagi masuk dalam memang sakit.tapi dah ok.bila balik rumah nk buang air besar jadi sembelit buasir keluar balik.saya suruh suami belikan majakani asah kat punggung lesung batu air majakani tu letak kat tempat buasir 2 hari buasir dah kecut.sekrg TGH berpantang 30 hari.cuba la buat macam ni insyaallah buasir kecut.

ada bagitau doc x?nanti doc bagi ubt buasir yg masuk dlm punggung tu.ok la sikit lepas da pakai.tapi klu da terkeluar tu mmg x bole nak buat apa.sis kene masukkan sendiri tolak dgn jari.beli kat farmasi ubt utk kebas.nanti x de la saket sgt.buasir x kan hilang da sis.mmg akan ada sampai bila².

sama macam saya .hari ni dah 21 hari saya pantang . guna manjakani yg serbuk tu . saya guna susuk dara manjakani.awal letak pedih .lama lama hilang la pedih nya.

Sy pon sama… takes time nak elok.. sy da sebulan lebih baru buang air besar x sakit.. sabar k.. tp lepas sebulan n awk rasa x ok jgk, gi klinik check.

Sy baru lepas pantang. Sembelit teruk. Berak 3 hari skali 😪😭 ya Allah sakitnye tiap kali berak. Makan ubat lembut najis pon tak jalan

Saya beli ubat sapu n ubat makan kt farmasi cina. Alhamdulillah ubat dia menjadi n cepat kecut

KK ada ubat buasir sis... bgtau je kat nurse sis buasir. Dorg bg ubat sumbat ikut bawah.

boleh minta suami beli ubat buasir kat farmasi