Aktiviti lepas sahur

Hi mommies semua, ade tak bila je lepas sahur hubby ajak bersama utk berhubungan intim. Katenye bernafsu bila bangun dr tidur. Kadangkala bila tidur selepas sahur dan waktu bangun lg kuat nafsu utk bersama. Boleh share x jika ade mommies yg facing bnde yg sama. Baik lakukan sementara blum azan subuh. Klu dah habis waktu sahur, lg parah jika x tahan. Ade x hubby yg ajak juga waktu berpuasa?

17 Balas

Sis bru dlm tempoh awal perkahwinan ya?.. Hormon seks mmg tinggi lps bgun tidur, sbb tu ada petua utk dpt baby kne bersama msa pagi, bdn pun tgh fresh. Selalu tak perasan bila bangun tdo, peni* husb slalu tegang? Masa 2-3 tahun awal perkahwinan sy n husb krp seks awal pagi slps bgun tido (sblm subuh). Jadi bila tiba bulan ramadhan, nak x nak mmg kene adjust timing. Pagi tu nnt tergopoh gapah dgn nak brsiap sahur.. Cuba sis ajak suami bersama sebelum tido, biasanya llki xkn tolak. Esok lps sahur nk subuh tu tinggal mandi wajib shj.

Tidak. Husband faham bulan puasa nie semua benda terkejar2 + extra penat menguruskan benda seharian di waktu siang. Waktu malam pula, dgn terawih lg, sambung pula mengaji di masjid, sampai rumah je dah dekat pukul 11 lebih. Time tu la nk berehat, tido, recharge untuk energy esok. Walaupun sabtu ahad cuti, masih terasa penat. Husband & wife faham saja bulan puasa & situasi semasa, sebulan je pun kn.

ada je tapi selalunya sebelum tidur lah. lepas sahur nanti terbabas. nanti kena kaffarah puasa sbb saja batalkan puasa wajib ni lagi naya . bincang dgn suami supaya faham https://www.maiwp.gov.my/i/index.php/en/2015-11-20-07-49-26/kaffarah https://muftiwp.gov.my/artikel/irsyad-fatwa/edisi-ramadhan/4452-irsyad-al-fatwa-khas-ramadhan-siri-ke-161-kaffarah-bagi-orang-yang-melakukan-persetubuhan-ketika-berpuasa-ramadhan-dalam-keadaan-jahil

2y ago

ya, kaffarah puasa tu kena fahamkan. Baru tahu kepentingan bulan Ramadan tu. Bincang elok2 na...

Ikut je suami bila dia nak, asalkan before subuh dh berhenti. Kalau dia atau sis lagi kuat nafsu bila bangun lepas sahur tu, jgn mulakan sbb nnt akn terbabas. Kalau boleh buat la setiap malam atau awal sikit drp sahur. Nnt dh penat buat lepastu tidur nnt tertinggal subuh. Nak mandi wajib lg kan.

2y ago

Biasanye suami yg ajak sbb nk reda kan ‘morning wood’ die tu katanye. Kesian juga klu biarkan die mcm tu je. Klu hr bekerja ok lg. klu wekend mmg x keruan seharian nt. 🤦‍♂️

pelik ni. huhu. biasa bulan puasa ni,buat mlm hari je sebelum tdo. kalau nk bt time sblum sahur or lpas mkn sahur mcm xkena. sbb org laki ni,lpas bt bnde tu,bdan penat nk tdo. mcm mna dorang nk p kje lpas tu. huhu. sbb wasa suntuk. nk mndi wajid. lg,solat subuh then gerak p keje

Kasih syg suami isteri mlm sebelum tahajud atau sahur, berganda baiknye nikmat dan hikmahnye. Blh melakukan ada ganjaran pahala kerana berbahagia bersama tp sblm sahur tu pastikan dah bersihkan diri dan blh bersahur dan tunaikan puasa dgn cara betul smp berbuka dgn pemahaman.

Alahaii. Buat la malam. Ni kalau terbabas, dlm quran ada nyatakan dendanya. Puasa 2bulan berturut2, sanggup ke si suami tu? Puasa sebulan pun tak tahan😂 lain2 option denda pun "keras" juga. bulan Ramadhan ni setahun sekali je. Nasihat la. Buat malam ok je

2y ago

Tulah bkn xnk buat malam. Tp masing2 da penat.. then bile bangun pagi tu lah waktu yg dh recharge n fresh. Hubby plak ‘morning wood’ memanjang. Keje nk menyondol aje.. haish. Nasib lah. Kite tenangkan barang die aje sambil menikmati keindahan dunia.

Hi sis. Ade jugak. Kadang2 klu bgun sahur awal hubby ade ajak lepas sahur tu. Ye la nk tgu subuh dlm sejam lg kan. Lagi2 klu pagi tu hubby pye tu ‘morning wood’ mmg die akan ajak. Buat set timing btol2 lah elak terlajak smpai azan subuh. Xde masalah pn.

Hahahah….nasib la dpt suami bernafsu mcm tu…..layan je la….asalkan jgn buat sewaktu berpuasa di bulan Ramadhan nie…klu puasa sunat2 tu x pe lagi…klu berbuka…….selebihnya tanya ustaz…..

tak ajak. sebulan kami hormati bulan ramadhan. takot tak sempat mandi wajib sbb dh penat bersama mesti nk tidur dlu kan. jdi bekerjasam bulan ramdhan tak sentuh la.

2y ago

Setuju sgt. Hihi. Dgr pendapat ust kat you tube ckp x salah dan merupakan ibadah juga di bulan Ramadhan. 😊