Fibroid sewaktu pregnant

Hi mommies. Semalam saya ada checkup up dekat KK. So masa scan tu doctor nampak macam ada fibroid katanya. So dia buat surat refer ke hospital. Saya tak tahu nak rasa apa. Sedih ke takut ke. Sebab dah macam macam saya fikir. 😅 Ada tak mommies yang ada pengalaman macam tu? Btw saya dah 20w.

3 Balas

sy pun masa awal2 pregnancy dlm 14w-19w, KK suspect sy ada fibroid sbb nampak mcm ada benjolan masa scan. 3 kali scan lain2 minggu pun masih nampak. so kk suruh refer pakar. sy pegi check pakar kat hospital, takde lak fibroidnye 😅 sanpai dua doc pakar dtg scan, katanya takde fibroid. Alhamdulillah laa.. lega sy. so sis jgn risau risau sgt ye, byk2 berdoa agar fibroid tu kecut atau memg KK tersilap. sy doakan semuanya dipermudahkan utk sis.

selalunya kalau cyst 3x3cm dia akan mengecut sendiri bila baby membesar. kalau 5cm+ baru pakar pantau & jika tak mengecut, pakar akan offer solusi. jgn risau ya mommy. cek doktor dulu tauu

saya pun skrg ad fibroid 23w....tp kna scan skli lg nk double comfirm...harap benda tu hilang and mengecut🥺