Overdue (8/8/23)

Hi mommies ! Sedih pula rasa bila apps ni auto tukar tracker jadi “Bayi anda 2 hari” padahal saya belum bersalin pun lagi 🥲 Due date saya 8/8 tapi anak masih selesa dalam perut. Air ketuban pun okay. Heartbeat anak okay. Macam-macam cara dah saya buat, jalan itik,squat etc masih tak ada tanda. Dahlah ini anak first saya 😖😖 Risaunya ! Dr bagi extend sampai 15/8 ni je jam 8 pagi.. Update : Lepas post ni, alhamdulillah 9/8 saya dah selamat melahirkan baby girl secara normal.

7 Balas

ye sy pun mcm overdue je ni. sepatutnya harini dah bersalin. tapi tanda nk bersalin langsung x de kecuali sakit bahagian bawah ni sikit2. hmmmm kalau x bersalin juga, minggu dpn 16/8 da kena serah diri juga. semoga dipermudahkn urusan kita nk bersalin nanti ye 🤲🏻

same la mcm sy cpt btol tukar . sy due jumaat nie tp takde rse saket ape ii pon . kluw jumaat nie tak bersalin jugak nty 17hb Kene serah diri . doakan sy n baby selamat Dan dipermudahkan segala urusan nty . sy pon doakan utk ibu ii semue dipermudahkan segala urusan

sama laaaa.. saya pun 8/8 juga.. mcm2 dah buat utk cepatkan bersalin... tp x de tanda2 lagi . apps ni pulak dia auto tukar jadi baby dah padahal baby x keluar pun lagi . dah dapat surat doktor utk induce kalau x bersalin juga dalam masa 6 hari ..risau

10mo ago

Saya yg post ni, alhamdulillah lepas post malam tu ketuban pecah.. Saya selamat bersalin dah sis 🤲🏻😅

Ank sulung sy dulu pun overdue gak. kelebihan overdue ni hati baby lebih matang jadi kurang kuning bila lahir doc ckp. Ank sy pun masa discharge lps bersalin tu dh xde kuning. Cuma sy czer lastnya sbb induce pun x mau buka bnyk

Due date kita sama. Dan masih overdue jugak. Baby takmo keluar lagi. Ahad ni serah diri dan terus induce kalau takde bukaan jugak. Puas dah exercise takde tanda jugak. Semalam scan berat baby dah 3.6kg 🥴

10mo ago

Saya lepas post terus pecah ketuban,dah selamat bersalin dah.. Semoga dipermudahkan urusan sis ye..

senaman kupu2, naik turun tangga, bykkanjalan..sy doakan smga Allah mdahkan urusan bsalin awak!!! aameen

sama la duedate kita, pergi hospital suruh balik dulu. baru 1cm. selesa betul baby dalam perut

10mo ago

Saya dah bersalin sis alhamdulillah lepas post terus pecah ketuban.. Bukaan saya cepat.. Sis doa banyak-banyak and banyak cakap dgn baby ye