Malas buat kerja rumah

hi mommies. sebelum tu tolong jangan judge, just nak tanya ada tak sesiapa kat sini bila pregnant jadi malas sangat2 nak uruskan rumah. saya pregnant 4 bulan sekarang. saya malas masak, pinggan mangkuk biar berlonggok dkt sinki, rumah kotor. mmg malas nak buat apa2. sebelum pregnant tak mcm ni pon. atau saya sahaja yg ikutkan perasaan? sbb suami saya hampir marah dgn perangai saya. tolong share pengalaman anda please #firsttimemom #advicepls

55 Balas

sama sy ..dr mula2 pregnant smpai dh msuk 6 bulan mmg mlas buat krja rumah.nk baring je dlm bilik.mula2 pregnant hritu tgk rumah xtrurus smpai fkir nk jual smua brg rumah biar kosong rumah so xyah kemas🤣🤣skrg dh ok skit lipat kain basuh kain cmtu je.bhgian dapur pling sy xsuka 😅 pinggan pun xpernah basuh smpaikan sy suruh suami tukar singki lain bru sy boleh basuh pinggan🤣🤣mula2 brterabur rumah.lama2 suami dah ambik tugasan dan lain2 wlaupun kena mmbebel dlu😂memasak mmg x , kcuali kalau tringin sgt ..tu pun xlarat sbb xblh nk brdiri lama dpn api panas rasa lemau je