Minyak angin

Hi mommies , saya tengah pregnant 7 minggu . Kalau sakit kpla sakit kaki boleh ke sapu minyak angin ? Mcm minyak cap kapak ke ? Sbb kdg2 sakit kepala , loyaa .. Cuma dekat perut je sy tak berani nak sapu minyak angin .. #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

19 Balas

tak digalakkn sbb kandungan dlm minyak cap kapak berbahaya utk baby even masih dlm kandungan. better cari minyak baby oil or aromaterapi

1mo ago

selagi bahan² dia takde campuran yg memudaratkan blh guna

Normal.. Pernah merasa.. Time nak tido atas kepala cam berat.. Kebawah.. Boleh je sapu minyak angin kpl dan kaki

beli fresh care sis..tp sy dlu awl ii preg pkai je minyak ap pun trmsuk cap kapak..alhamdulillah ok je smpai skrg..

1mo ago

Okay sis tq

Kalau sis nk pakai minyak angin pakai minyak yu yee lebih selamat dari minyak angin yg lain

saya guna minyak angin bidara aromaterapi mexblue.best Sebb dia berangin sejuk je.

kalau ada salicylate, jangan pakai. menthol pun kalau boleh, avoid.

Kena tengok ingredient yg sesuai utk baby. Bhy kalau main sapu je

Boleh try minyak mestika ya. Bagus dan selamat digunakan utk ibu mengandung.

1mo ago

Okayy tq ya

saya pakai minyak aromatherapy najeehah... bidara dan saffron..best