Nasi tak masuk tekak

Hi mommies, saya skrang tngah pregnant 9weeks. Nasi memang tak masuk tekak, tengok nasi pun nak muntah. Ada tak makanan yg boleh menggantikan nasi? Nak makan maggi tpi tak elok juga kalau mkan selalu. Huhu 😫 apa² makanan pun tak kena dgn tekak sekarang. Perut lapar tapi selera memang ke laut 😮‍💨 #pleasehelp #advicepls

31 Balas

Boleh ganti dgn mee. Atau roti atau biskut tawar. Makan je apa yg awak rasa boleh telan. Banyakkan makan sayur n buah2. Semoga dipermudahkan urusan awak sepanjang hamil

1y ago

Thank you sis ❤️ saya akan ikut tips tu ❤️

selalu mcm ni x leh mkn mknan yg ditumis minyak 😅 boleh cuba mkn roti, biskut, susu, buah ii, jus buah, janji bgi bdn ada tenaga

sy masa tahu pregnant 5mgu terus kena alahan. makan apa pun mesti muntah. sy mkn buah jela utk nk dapatkan tenaga.

sama lah saya pada 9 week sampai dah 15 week tetap sama bila makan je rasa nak muntah 😭😭😭 ...

try makan biskut.. xyah nasi pun xpe.. makan jer pape.. tp kena makan kerap.. biar ada tenaga

1y ago

thank you sis❤️

sis boleh try putu mayam..and bubur mcd..for carbs..or mihun sup..

Mee, bihun, kuetiau, pasta, oat, roti, buah. Try & error ya

1y ago

thank you for the advice ❤️

awk try mkn sup-ii, yg bekuah. minum limau kasturi, mkn buah.

kalau saya dulu ,saya makan bihun ,atau bubur je

1y ago

alright saya akan cuba. thank you sis❤️

sy pun tpi nasi goreng okey ehehe