Pening kepala lepas makan

Hello mommies, saya sekarang tengah mengandung 15w4d. Ada ka yang lepas makan pening2 kepala? Oh, btw folic acid and ubat tambah darah saya memang ada ambil sejak first trimester lagi. Please help first preggy mom here 😖 #firstbaby #firstmom

5 Balas

Kalau saya, ambik oren berlebihan mmg sakit kepala mcm migrain, and mmg akan mual truk kalau strt mcm tu. So tnya la kak ipar sya, dia pun pngalaman dia mcm sya jugak and dia pernh conslt dgn doc psl migrain wktu prgnant, so doc srh kurangkan pngambilan acid mcm oren tu laa, and makanan yang masam2,

kenal pasti apa jnis mknan yg sis mkn. sy pernah mkn sup ikan patin. lps mkn terus pening. bdn xsesuai. minuman pula. teh susu. lps minum rasa pening.

huhu. sy belom makan pon dah selalu pening2..mmg asyik nak tidoo je..cek hb juga kalo low pon boleh jadi punca pening kepala atau kurang minum air

sy pun cem tu jugak, bawak tido tapi dah bangun tido lagi sakit kepala huhuhu.. semangat sis

Alahan tu.. Banyakkan rehat atau try n error sesuatu yg boleh elak drpd pening