Saiz Janin Terlalu Kecil

Hi mommies.. saya pregnant ikutkan kiraan dari first day last period dah 10 minggu. Tapi pergi scan doc kata saiz kecil sangat, mcm baru 5 minggu. Sekarang any alahan atau pendarahan tak de tau. Saya risau laa sbb doc kata ada possibility baby tak jadi. Ada kemungkinan keguguran. Bila dengar ni terus saya rasa down gila. Mommies kat sini ada tak experience mcm ni?

3 Balas

sy ada experience mcmni. sy pergi check di 3 klinik yg berbeza...semua dpt jwpn yg sama, mmg kndungan xjadi. tapi lps sy tahu tu..dh ada spotting. dktr bg 3 minggu utk turun sndri. 2 hari sblm appt repeat scan, fully miscarriage.

4mo ago

mcm sy, bila kali ke 3 jumpa dktr, dktr ckp benda sama..sy dh redha. mungkin ada hikmah...2 yrs later sy selamat lahirkan bby girl, now dh 2y umur nya.

betul..awk kuat kan mental ye..blaja redha bila sesuatu buruk menimpa..sy pon baru je ggur tadi..kes yg sama

4mo ago

Allahuakhbar.. saya tak ready nak hadap. Awak pun kuat ye.. InsyaAllah ada hikmah kan semua ni jadi.

kene kuatkan mental ok..