Cepat terasa hati

Hi mommies. Saya pregnant anak sulung first trimester. Saya mudah sgt terasa hati dgn suami dan menangis. Boleh dikatakan hampir setiap hari saya terasa hati dan bersedih even hal kecik je. Nk tanya effect kpd baby tak kalau kita selalu sedih ? And ada tips tak nk jaga emosi time pregnant? 😔#seriusnanya

2 Balas

kuatkan semangat. kalau melarat, mengadu pada doktor/ jumpa kaunseling, ok. Tak ok utk puan dan baby. Puan kan nak jadi seorang ibu, kena kuatkan semangat ok. banyakkan doa. Banyak benda boleh alih perhatian sedih dan terasa hati dgn perkara kecil yg boleh bawa berbincang. Baca buku / tonton pasal kehamilan, penyusuan. keibubapaan, khatamkan al Quran, buat senarai semasa nak bersalin nak susukan anak, aktiviti dlm tempoh pemulihan.. kita akan melalui kehidupan baru sebagai seorang ibu.. so persiapkan diri untuk ada sifat kuat drpd cepat terasa itu ini, ok. elakkan stress, usah bandingkn diri dgn org lain. enjoy your pregnancy journey 👏👏👏🌻

Boleh effect baby. Baby pun akan turut stress.