Minyak angin

Hi mommies. Saya pregnant 7 weeks, boleh tak sapu minyak angin di perut bahagian atas? Perut selalu banyak angin and jadi punca mual. TQ for the answers mommies ❤️

9 Balas

elakkan sis. saya pun macam awak jugak banyak angin & mual2. tapi saya suruh husb urut dekat area bahu. biar keluar angin. kalau saya rasa lagi angin2 saya akan letak minyak angin tu dekat hidung. saya akan elakkan letak dekat perutt. sebab orang cakap bahaya untuk baby.

Jangan sis, lagi2 kalau urut or tekan bahagian perut tu. Saya waktu first pregnancy tiap hari sapu minyak panas n urut2. Pastu saya gugur even xtau punca apa. Skrg tgh pregnant lagi dah trauma nak buat benda2 yg biasa duk buat dulu huhu

jgn awk... ia xbgus utk janin d dlm . angin,sebu senonim dh dgn pregnant..awk try picit2 slow2 kt tmpt yg mgkin leh wat awk sedawa atau kentut

Alamak. Tak boleh ke mommy2 smua? Sy first time pregnant taktahuu. Sy letak bahagian perut atas dan dada sebab berangin sgt 😭

sy sapu dibahagian antara dada dan perut, tengah2 tempat tulang rusuk bercantum tu, alhamdulillah angin keluar

boleh ke klinik terdekat. doktor akan bagi ubat angin yg sesuai utk preggy mom

sy guna minyak ni awk, beli kt shopee.. mmg khas utk pregnant mom, safe for baby

10mo ago

sy beli shopee

Better elakkan & rujuk post Dr. Imelda Balchin

elakkan