Loya dengan air kosong

Hi mommies. Saya pregnant 11w and sekarang langsung tak boleh minum air kosong. Akan rasa mual, loya and muntah kalau minum air kosong. So nak elakkan dehydaration, saya minum air manis ie sunquick/ribena. Tp saya takut gdm pulak. Ada yang sama macam saya tak? Apa yang mommies buat untuk elak mual, muntah, loya dgn air kosong ye?#firstbaby #pleasehelp

8 Balas

Aduh sama dengan saya sis, sejak masuk week 9 ni, air masak tak boleh nk telan, tidak 2 botol boleh habis, lepas makan minum air masak confirm muntahh keluar semua makan ap, muntah air la. Sekarang, saya minum air oren selang dengan air masak. haha, minum sikit2 gituu. Risau lak, dah la makan vitamin, takut tak cukup air dalam badan.

Bole try minum air suam perah limau…masam2 ..sedap..sy mula2 mual buat camtu la..kalo minum limau ni Xkn sangkut GDM ..

Sy boleh minum air masak kalau sejuk je 🤣 kalau buat ribena pon cair2 je bg tkde rasa air masak tu 😝

Cuba perah lemon / limau nipis dlm air kosong tu. Sy pun xboleh nk telan air kosong mcmtu saja.

Try minum air lemon atau lemon dgn sedikit madu

Rasa payau kan..Pahit2.. campur lemon sikit

Minum jus buah sebenar.

try makan ubat loya