Kekecewaan Minggu ke 14

Hi mommies, saya nikah 30/9 and lepas nikah saya period jadi last date saya period 15/10. so sekarang parents saya tuduh saya mengandung anak luar nikah sebab saya bgtau sekarang dah 14minggu. dorg terkejut and cakap saya macam2. saya agak kecewa dan terkilan ya sebab anak dalam kandungan saya dikatakan macam2 oleh keluarga sendiri

4 Balas

In reality tak ramai yang tahu sebenarnya kiraan menstrual cycle termasuk kaum perempuan sendiri. Awak kena work hard sikit untuk explain. Boleh tunjuk video daripada pakar O&G yang bertauliah macam Dr Izzat. Dr Izzat ada share pasal ni kat IG beliau.

Kiraan saya masih okay je. Biasa bunting pelamin yg jadi issue ni sbb period ngam2 sebelum nikah so time nikah tu subur. Maybe awak boleh kot share2 info pasal bunting pelamin kt dorang

ya Allah, ada pulak ye family mcm ni. x baik ckp cmtu. lepas period terus bersama, mybe sebab tu leh lekat tu. ckup2 je 14 minggu sy kira

5mo ago

mmg ngam2 kiraannya tapi dorg siap mintak sijil nikah nakkan kepastian. saya dah kecewa dah dengan tindakan dorg sampai mcmni sekali tak prcayakan saya

hmmmm. macam ni la isu kalau bunting pelamin. semua family awak ke kata macam tu? atau hanya parents?

5mo ago

parents saje yg kata macamtu sebab dorg risau jd mcm ank kwn dorg. rasa kecewa sebab disamakan dgn org lain