Buku Pink Bila? Sejarah keguguran

Hi mommies saya ingin tanya, saya tahu buku ponk harus dibuka sebelum w12. skrg saya masih w5 tapi sebabkan saya pernah ada sejarah keguguran berulang, perlu ke saya pergi ke KK awal untuk pastikan semuanya ok? #ingintahu #firstbaby #bantusharing

9 Balas

kalau ada sejarah keguguran bnyk kali and kes sama. memg kena bkak awal. sy 3 x gugur. 3 tu missed miscarriage. lepas check upt sndiri. sy gi kk utk double check upt. bila betul positif terus bukak buku. masa tu 4-5 weeks. scan pun xnmpak apa. tpi hcg tinggi.

boleh je bukak buku awal jika ada masalah keguguran sebelum ni. KK takkan marah. sebelum pergi seeloknya call untuk dptkan appointment ye..musim covid ni susah skit nak walkin.

sy first gugur. second bukak buku 6w. alhamdulillah skrg dh nk msuk 20w

elok g awal. blh dh g tu. sekurg2nyer dpt pemantauan awal

sthu sye. kalau keguguran ni nurse akn soh bukak bku awal

saya 9week bru buka buku .. ada sejarah keguguran sekali

sy 2x gugur, kali ketiga preg wktu 4w dh bukak buku

pergi awal lagi baik sis..mudahan ada rezeki sisi

9weeks dh blh bukak buku pink...