Mohon pendapat

Hi mommies , saya ikutkan harini dah masuk 8week , alahan datang balik , mual2 , pening kepala sampai tak larat nak bangun , asyik nak baring je, pastu sakit belakang yang teramat tak selesa , haritu masuk 7week alahan dah stop . Dah masuk 8week ni pula datang balik . Selera makan langsung down sebab mual . Nak masuk dapur pun tak lalu nak hidu bau masakan . Perlukah saya pergi jumpa doktor?

1 Balas

saya haritu pun pening2 teruk sangat alahan. mula2 klinik kesihatan bagi ubat tahan muntah biasa je. lepastu saya mengadu kata ubat tu tak jalan dekat saya, doc bagi ubat veloxin. ubat tu baru berkesan. tapi dia buat kita rasa nak tidur je memanjang. lagi satu cara saya nak kurangkan mual sekarang ni dengan elakkan perut kosong.. makan kuantiti sikit tapi kerap macam kacang2, buah2.. kadang2 bila heartburn baru nak jadi, tu kita mual pening teruk tu..