Alahan kembali di 2nd trimester

Saya dah 16w. Masuk 13w alahan saya dah kurang & saya dah boleh makan dengan berselera. Tapi masuk 16w ni, nak makan pun asyik tak lalu lepastu badan angin, sakit kepala macam 1st trimester tu. Ada tak ibu-ibu yang kes macam saya? Saya dah happy haritu ingat alahan dah hilang 😅 #1stbaby #1stmom

3 Balas

anak 1st saya x dek alahan. makan, masak macam biasa. anak kedua waktu 1st trim pon ok. telan semua benda. masuk 14w, saya stat loya2 dah. mula2 loya time petang je. time lunch saya mkn banyak2 sebab petang dah x lalu makan. sekarang dari bgn tido sampailah nak tido balik rasa loya2 tu. suami saya kata lambat ye datang alahan awak ni😅rindu nak mkn. haha

11mo ago

Kes awak macam tu pula ya. Saya dia macam on off 😂 tapi saya malam memang tak ada selera sangat. Jadi siang tu makan je apa yang nak. Semoga dipermudahkan urusan. Takpe. Sekejap je kot tu alahan tu. Nanti dah boleh makan, makan puas-puas 😂

sama 14w sebu mabuk yg teruk .masuk 15 dan 16 week mula ok dah bokeh mkn walauoun xkesemuanya.17w mula mabuk n loya blk sehingga kini 19 week..normal ni kandungan yg ke3.kandungan pertama dan kedua mabuk loya 37w dan bersalin .

11mo ago

yup setiap org berbeza sis..tp xmustahil berulang simptom..mcm sy kandungan ke3 masih diberik nikmat merasa mkanan walaupun on off..🫠,kandungan first n second langsung xleh mkn sentiasa on drip kua masuk ward..

aaaa same gan sy😭 ingtkn dh hilang kan..ehh jadi angin pulak hari2..huhu

11mo ago

Alhamdulillah saya punya angin dah berkurang sis. Kena banyakkan makan. Saya kerapkan makan biskut & buah. Boleh cuba juga sis. Cuma sakit kepala tu je tak hilang-hilang 😂