Baby kerap mengeras di awal trimester ke 3

Hi mommies, saya dah masuk 31 weeks and baby kerap mengeras sekarang. Tak sakit cuma boleh rasa dia mengeras tu. Normal ke? Harap ada yang boleh feedback mengikut pengalaman masing masing

6 Balas

Saya pula sejak 27w baby mengeras setiap hari. Setiap hari mesti akan mengeras 2-3 kali camtu. Lagi2 kalau bnyak berjalan ke. Skrng dah 30w. G scan smua elok je baby ok active je. Risau juga kadang tp positivekan diri je.

Sy sblm 30w kerap jgk mengeras..lagi2 bila berjalan ke buat kerja ke...akan Jd mcm tu..tapi kdg2 Sy usap2 perut smbg ke pe,duduk baring Jd ok balik...byk pergerakan pn kdg Salah satu punca jgk

nk tnya kt sini..sy pun kerap mengeras pdhl dh baring rehat nk bg kurang mngeras tu tp tetap sama ..knpa ye mcm tu? sy ada juga keputihan ada kaitan ke keputihan dgn bby mngeras..33w

saya setiap kali waktu malam lps kencing mesti mengeras.. sbb tidur kdg2 x sdr rse nk kencing bila tersedr dah membuang lps tu perut mesti mngeras tapi x sakit

Normal sis. Saya pun sama weeks. Mak pesan selalu pujuk and sembang dengan baby sambil usap lembut kat perut

rasa mengeras tu macam mana ek ?

8mo ago

perut Jd tegang.. xslese..bila kite duduk sandar ke Jd normal balik