Baby mengeras

Hi! Saya nk tnya normal ke kalau baby kerap mengeras dlm perut? Saya baru 17 weeks, and kerap mngeras. Ada solution tak utk baby tak kerap mengeras?

6 Balas

Masa appointment kk mggu lps misi tekan perut ckp keras. Sy bgtau dh 3 hari tegang. Dia ckp sy ada gastrik. Suruh sy beli ubat gastrik kt farmasi. Tp sy xbeli pun, sbb xde rasa teruk sgt pun. Sy just baiki jadual makan sy je. Skrg dh xmngeras lg.

2y ago

betul ke sis tk boleh minum susu saya dr pakar suruh minum susu fullcream untuk naikkn berat bdn saya .. saya gdm .. tapi dr pakar kata mkn je apa awak nk makan gula naik kita tmbah laa ubat mcmtu dr bgitau hahaha

Sama sis. Baby saya lepas aktif je gerak2 mesti mengeras lepas tu. Saya usap2 lembut perut lama2 dia hilang mengeras. Tp kene pantau if mengeras yg smpai sakit perut sgt or bleeding , better pergi hospital

normal.. saya pn start 16w smpai 17w.. mengeras jaa baby 😂...selagi xda pendarahan or sakit perut yg kuat.. okay lgik tuh..tp kalau mw kepastian sis tny doktor or nurse sis k 😊

normal sis, saya hari tu tanya doct pakar dkt hosp.. mmg kerap tegang perut ni.. rasa keras..

maaf tanya . mengeras tuh mcm mna ya . saya first baby

2y ago

mcm rasa senak sikit dkt perut and bila tekan perut, perut tu rasa keras.

Cuba tanye nurse masa checkup sis

2y ago

ya ampun..oohh dia tak mmbantu...hmmm