Contractions

Hi mommies , saya dah 33weeks & first baby. Saya tengok most moms bila dah masuk 3rd trimester ada contrations app and track. Saya takda rasa apa apa pun lagi, start bila kita kena track ya ?

2 Balas

usually braxton hicks kalau tak kerap. track contractions tu bila kerap sahaja. selang 5 minit tu maknanya contractions betul. kalau tak kerap tu braxton hicks (contractions palsu), latihan persediaan untuk bersalin nanti.

Mcm sy start contraction yg btul2 selang 15mnt/20mnt skli..lpas tu makin cpt 10 mnt skli n trun 7 mnt skli.. sy pkai app tracker tu jgk utk confirmkn contraction btul atau braxton hicks..