Threatened miscarriage

Hi mommies. Saya baru pregnant 6minggu . Dah dua hari ada darah sikit sikit . Pergi klinik doc kata semua okay Cuma threatened abortion . Saya 6w baru nampak kantung je. Harini hari ketiga masih ada darah banyak sikit dari hari sebelumnya . Doc bagi ubat kuatkan rahim dan tambah darah . Kalau hari hari seterusnya masih keluar darah perlu saya risau dan segera ke klinik ke?????? #firstmom #bleeding #6week #Threatenedmisscarriage

1 Balas

Tak perlu risau, susahkan hati je. Makan ubat yg doktor bekalkan tu secara teratur dan habiskan. Bertenang, elakkan stress dan risau. Banyakkan bedrest, jangan buat kerja/ aktiviti berat. Minum air secukupnya, makan makanan yg sihat dan membantu tumbesaran kandungan dgn baik. makan asid folic. Doa. Saya pun berpengalaman yg sama di awal kehamilan ; spotting tak melebihi 3 minggu gitu. Dgn izin dan kebaikan Allah, dah selamat bersalin.

2y ago

🌻