Spotting coklat

Hi mommies. Saya 7w preg. 2nd baby. Last week ada kluar spotting coklat and xbanyak... kdg2 time buang air je ada sikit time cuci. Dah g klinik doc bagi duphaston for 2weeks. Now dah 6hari.. scan baby alhamdulillah kantung and yolk sec okay. Ada ke sesiapa ada pengalaman macamni, selalunya berapa lama akan stop.

5 Balas

Bergantung juga. Saya baru habis makan duphaston 2minggu sbb bleeding sikit awalnya. Bleeding banyak lepas pap smear tp dlm 5 hari je. Saya tak fikir sgt nnti stress. Saya follow the flow je. Awak jgn risau. Banyakkan bedrest, makan folic acid, cukupkan nutrisi dan stay hydrate ya. Btw, awak mkn duphaston tu effect tak badan awak? Loya, muntah, badan rasa lemah kaw2? Ke saya je rasa macam tu bila makan duphaston?

1mo ago

alhamdulillah. pg td last duphaston for 2weeks. spotting stop tp, kdg2 ada cam kluar sekali camtu time buang air. tu pon sikit sangat. and last saturday dah scan baby alhamdulillah nampak jantung dah. alhamdulillah. tp still kena berjaga2. xboleh lasak2 sebab awal lagi kan. even anak ke 2. tp pengalaman 1st spotting camni.. ada jugak cam loya. pening2. tp kalau pening je saya baring terus

mcm saya ni kali kedua ke klinik kene mkn duphaston...klau jadi lagi kali ke3 doktor suruh terus ke hospital..atau doktor klinik akan refer ke pakar ..

2mo ago

berapa lama tu awak nya spotting tu? spotting tu macamana? ada darah or coklat2 je? cam saya kalau buang air, dia cam sikit cam benang halus2 tu

Mcm sy 2 mggu juga last scan baby masih dlm rahim lg so sy xmkan dh duphason. Now dah 7 weeks dah xde spotting

Awak makan duphaston tu brpa bji shri?

1mo ago

masa awal tu 2x sehari. sebab bleeding. pastu dah kurang tu xde bledding lagi, makan 1x sehari je. sampai habis 2minggu

depends..