Tiada selera makan

Hi mommies, saya 6 weeks pregnant. Saya langsung tiada selera makan, tengok makanan pon rasa nak muntah. Makan pon sikit sangat, saya risau kandungan saya. Apa perlu saya buat😞

4 Balas

sama la mula2 mcm tu jugak. sy start hilang selera 6-7w. tengok bau mknn pun loya tekak, tp tetap telan je apa2 mknn dlm qty yg sedikit sbb prut sntiasa bloated. try ambik buah nanti slow2 gain balik selera makan wlau tk mcm slalu.

sama lah..sy pun 6 week juga. takde selera nak mkn tpi kena mkn juga.. sy mkn nasi tak masukk rasa nak muntah .mual² terus..tpi makan bihun sup elokk pula habiss 😂

Sy pom mula2 mcm puan.. Nurse sy pesan minum susu, mkn kuih2 atau buah2 asalkan jgn biarkan perut kosong. Sian baby..

1y ago

Sama2.. Makan dlm kuantiti sikit tp kerap.. Nak tak nak kena telan.. Sian baby lapar.. Awak kena sabar masuk trimester ke 2 insyaallah back to normal mcm sy.. Blh dh bau goreng2, mkn pom ok doh..

sama mcm saya tengah 6 weeks juga. tak selera nak makan apa2, mampu makan buah je ☺️ cuba try buah sis