39 weeks 2 day pregnant

Hi mommies , sapa di sini 39 weeks belum lagi bersalin ? ??‍♀️ Any tips tak untuk cepat bersalin, saya dah cuba pelbagai cara tapi baby still seronok di dalam perut. Cuma sekarang ada sakit di bahagian rahim dan pinggang macam senggugut.

1 Balas

Hi! Puan boleh cuba amalkan minum teh daun Raspberry merah (Red Raspberry Leaf Tea) sehari dua kali bagi membantu mempercepatkan proses bersalin. Teh ini mampu mengecutkan Rahim dan membantu kontraksi. Puan juga boleh lakukan rangsangan puting untuk mempercepatkan proses bersalin. Puan boleh baca lebih lanjut lagi tips untuk mempercepatkan proses bersalin di sini ya ☺️https://my.theasianparent.com/8-cara-semulajadi-untuk-cepat-bersalin