39 weeks belum bersalin

Ada tips tak untuk cepatkan bersalin? Saya dah 39w, baby masih seronok dalam perut lagi. Nurse pun mungkin dah bosan tengok muka saya di klinik setiap minggu😅. Tq mommies semua.

7 Balas

awak boleh cuba buat birth exercise, mcm sy dulu masuk 38 terus push buat exercise bagi bukak jalan. pagi & mlm jalan laju dkt taman. siang2 dkt rumah buat exercise guna bola besar tu dgn yoga. lps 3 hari straight terus keluar spotted pergi hospital jalan dah bukak and kena tahan esoknya bersalin dh.

7mo ago

Sy try buat senaman butterfly tp tak lepas sbb kaki bengkak teruk. Mmg bole dok atas bola je.

saya 38 weeks nak masuk 39w ni pun risau jugak kenapa takde rase sakit atau tanda2 bersalin.. sebab family terdekat anak pertama mostly bersalin awal 2minggu.. 😅 baby saya plak masih seronok dalam perut.. hehehe.. kita doa sama2 semoga dipermudahkan bersalin untuk kita semua.. amiiin..

Saya pun dah 39w harini, baby masih selesa dalam perut . Tapi semalam perut rasa mengeras yang sakit + rasa sakit bahagian ari ari. Harini normal pula taktau nak kena pergi hospital ke tak 🥹

Jgn kn sis ja, saya pun baru 38w dah misi ckp harap mggu ni saya bersalin😂🤣😂🤣 sebab dia takut sgt hb saya low tak naik2.. bosan dah dia cek buku saya tebal mcm buku kamus dah..

haha rilex awk. misi takkan ckp pape. sy lg la overdue. hari2 kena dtg utk check jntung bby. smpai misi suruh pi serah diri terus kt LR 😂. last2 mmg bby keluar 41w

7mo ago

Misi pun ckp bila laa anak awak nak keluar ni. Haha. Memang betul dia dah jemu kot tengok muka saya every week

sama la sis saya dah 39w 1d bby macam sedap je duduk kat dalam ni.dah nak² dekat due ni rasa kencing x puas sangat kenapa la.

7mo ago

Alhamdulillah sy semua ok. Hari2 ckp dgn baby bila nak keluar ni. Nampak sangat seronok betul dok dlm perut. Kita yg risau kenapa dia taknak keluar😅

Sy pun dah genap 39w. Ya Allah bila la nak start rasa sakit or keluar tanda2 ni

7mo ago

Sy dah nak masuk 40w ni. Tanda mmg takda lagi. Tp ada tengok org kata enjoy je moment ni. Nanti lepas beranak, tak bole nak tdo puas2 dah😂