kepala baby dh engage

Mommies... Sapa ada pengalaman kepala baby dh masuk laluan dan berapa lama tempoh sebelum bersalin ye? Adakah dalam 2 3 hari lps kepala dh kat laluan atau boleh ambik masa 2 3 minggu ye br bersalin ye? Mohon share pengalaman... Risau sbb blm bersedia lg nk bersalin ni.. Huhu... Hrp sgt baby keluar ikut due date..

3 Balas

Owh.. Lega sy dengar... Sbb kelmarin p follow up doc kata kepala dh kat laluan.. 2 3 hari boleh bersalin.. Ya Allah.. Perasaan time tu... Risau takut semua ada.. Blm bersedia lagi.. Alhamdulillah masih xde tanda2 lagi.. Dan sy mmg harap sgt baby keluar ikut due..

saya pun menanti hari slps checkup nurse kata kepala baby dh engaged. tp belom bersedia nak bersalin, hope baby keluar time 39w nanti 😆

Sy baby msuk dah laluan waktu 35 week.. Tp smpai skrg 38 minggu blm lg bsalin😀